Workshops schilderen, die verbinden.

tel: 06 - 22205360 - e-mail: ariegeurts@me.com

Teambuilding Hogeschool Windesheim

 Aanvrager voor een workshop teambuilding: 

Ik ben op zoek naar een teambuilding met mijn 5 collegae, is dat ook mogelijk met schilderen? Kunt u mij daar informatie over geven, ik wil o.a. graag weten hoelang de workshop duurt en wat de kosten hiervan zijn.

Antwoord Art in Tact: Dat kan zeker Teambuilding met schilderen. Het schilderen is dan het middel om samen het doel na te streven om in samenwerking en in een prettige sfeer een schilderij te maken en elkaar beter te leren kennen. Tijdens de workshop worden er kleine goed uitvoerbare opdrachten gerelateerd aan jullie werk. De workshop kan bij jullie op locatie gegeven worden en duurt rondom de 2 uur-2,5 uur. Ik heb alleen in dit geval twee tafels en een emmer water nodig De rest wordt meegenomen. Handig is om de deelnemers te vragen een oud shirt aan te trekken of mee te nemen.

Aanvrager: 

Bedankt voor je snelle reactie. Wij hebben nog wat vragen om bij onze leidinggevende aan te geven dat deze schilder workshop geschikt is. Kun je ons aangeven hoe jij het ziet hoe wij met deze workshop elkaars kwaliteiten beter leren kennen en het team kunnen versterken.

Antwoord: Op de vraag hoe jullie jullie kwaliteiten beter leren kennen en daarmee het team versterken: Jullie krijgen een gezamenlijk opdrachten. Bijv: bedenk 3 symbolen die te maken hebben met je dagelijkse werk. Jullie moeten dan iets gaan bedenken en uitvoeren. De kwaliteiten: o.a: creativiteit, initiatief nemen leiding nemen en geven, luisteren, durven, introvert en extrovert, bedachtzaamheid, maar ook impulsiviteit, controleren en bescheidenheid, compromissen sluiten, kunnen dan al boven tafel komen.

Bijv: kwaliteiten initiatief nemen leiding geven cq nemen: wie van jullie neemt de leiding, wie van jullie kan creatief een symbool bedenken. Wie van jullie begint uit zich zelf en is impulsief? Of wie trekt zich terug en zegt niet zo veel of voert alleen dat uit wat de collega vraagt…………etc etc. Zo gaande weg de workshop wordt het allengs heldere wie van jullie wel kwaliteit heeft en vanuit die kwaliteit een bepaalde rol heeft binnen jullie team.

De workshop is een hele leuke en laagdrempelige methode om de kwaliteiten bij elkaar te ontdekken en aan de lijve te zien. Als je van elkaar weet wat de kernkwaliteit van een ieder is dan kun je die kwaliteit op de taak inzetten die bij die kwaliteit past. Bijv is er iemand van jullie bescheiden en heeft moeite om op de voorgrond te treden dan moeten jullie zo’n iemand geen presentatie laten geven aan een grote groep. Misschien vindt de betreffende het juist gemakkelijk om alles ter voorbereiding van zo’n presentatie te verzorgen.

Hopelijk is dit voldoende informatie zo en begrijp je wat ik bedoel. Mocht je hierover nog vragen hebben schroom niet en stel ze.

Aanvrager:

Bedankt voor de uitgebreide informatie, daar kunnen wij wel wat mee. Wij zullen het eerdaags bespreken met onze leidinggevende. We zullen jou hopelijk voor 6 september a.s. kunnen laten weten of wij van jou workshop gebruik mogen maken. Er is een locatie op Windesheim.

Antwoord: Oké we horen graag weer

Aanvrager: Dag Arie, We hebben goed nieuws, de workshop kan doorgaan. Ingrid en ik gaan binnenkort het definitieve programma en uitnodiging maken voor deze teambuildingsmiddag. We houden je op de hoogte en stemmen dan ook nog even met jou e.e.a. af. We hebben al een mooie ruimte gevonden op Windesheim.

Antwoord: Fijn dat het door kan gaan. We gaan er een mooie leerzame middag van maken

 

En dan is het zover: zie de foto’s van de workshop hieronder.